Edukacija iz psihodrame – dvogodišnji i četverogodišnji intenzivni programi namijenjeni su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Program edukacije omogućava stjecanje znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove rada s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu.

Naši praktičari i terapeuti primjenjuju naučeno znanje i tehnike u zdravstvu, obrazovnim i odgojnim institucijama, programima osobnog rasta i razvoja, menadžmentu, kroz različite inovativne društvene programe i projekte, u izvedbenim umjetnostima i kulturi.

Osobni trening dio je programa edukacije i fokusiran je na razvoju vaše spontanosti i kreativnosti, osobne kompetencije i profesionalnih vještina. Radi se o intenzivnom osobnom rastu i razvoju koji može dovesti i do važnih životnih odluka i promjena. Naučit ćete puno informacija o sebi i kako funkcionirate u grupama; kao član grupe, ali i kao voditelj. Naučit ćete kako održati spontanost i kreativnost u poznatim, ali i posve novim i nepoznatim situacijama.

Biti psihodramatičar istovremeno znači biti i voditelj grupe. Kroz edukaciju naučit ćete prepoznati individualne i grupne procese te ih usmjeriti ovisno o potrebama i ciljevima. Bit će vam omogućeno iskustvo različitih grupnih situacija, te eksprerimentiranje s različitim odgovorima na grupna pitanja unutar sigurnog okružja. Teorija je određena kurikulumom, ali i procesima koji izviru iz edukativne grupe. Više o programu edukacije pročitajte na stranici Edukacija

Nakon završetka programa i ispunjavanja svih uvjeta edukacije, stječe se certifikat psihodramskog praktičara što predstavlja 1. stupanj u formalnoj psihoterapijskoj edukaciji.

Nakon završenog prvog stupnja, osoba može upisati 2. stupanj edukacije koja omogućava stjecanje naprednog znanja iz psihoterapije, posebice o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame kao psihoterapijske metode, te napredno znanje rada s grupama, grupne dinamike, sociodrame i sociometrije u radu s kliničkim kategorijama.

Završetak kompletnog edukacijskog programa osposobljava osobu za zvanje psihoterapeuta i samostalni rad s kliničkom populacijom. Sadržaj i ukupna satnica u potpunosti zadovoljava uvjete Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP) za dobivanje Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP) i Federacije europskih psihodramskih trening organizacija (FEPTO).

Uvjeti za ulazak u edukaciju:

  • Završeni studij humanističkog ili medicinskog usmjerenja (u pojedinim slučajevima moguće je uključivanje kandidata završenih studija drugih usmjerenja, kao i onih na završnim godinama studija, uz dodatni intervju s kandidatom).
  • Minimalno 25 godina
  • Iskustveno poznavanje psihodrame ( za kandidate koji nemaju iskustva u psihodrami bit će organizirane iskustvene radionice)
  • Intervju s voditeljima edukacije
  • Pristupanje Inicijalnoj radionici

Što trebate učiniti ako se želite prijaviti na edukaciju?

Kako bi se prijavili za edukaciju iz psihodrame potrebno je poslati životopis i motivacijsko pismo na info@centar-psihodrama.hr.

Budući edukanti obavezni su prisustvovati jednoj iskustveno-edukativnoj radionici koju vode treneri i asistenti Centra za psihodramu kako bi stekli osnovno iskustvo i kognitivni uvid u psihodramu kao metodu rada. Iskustveni sati s radionice uključeni su u sate edukacije. Termini iskustveno-edukativnih radionica možete saznati putem naših web stranica ili po primitku vašeg životopisa i motivacijskog pisma. Nakon učestvovanja na iskustveno-edukativnoj radionici, budući edukanti pozivaju se na intervju s voditeljima edukacije. Pristupanje Inicijalnoj radionici na kojoj se formira edukativna grupa i upoznaju se voditelji i članovi međusobno. Potpisuje se ugovor o edukaciji i dobiva se detaljan edukacijski plan i upute.

Edukacija se odvija na hrvatskom jeziku.

Edukacija će se održavati u prostorijama Memento Centra u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma 3, kat 3.

Edukacija je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori, Hrvatskoj liječničkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika i bit će bodovana u skladu sa važećim pravilnikom po završetku edukacije.

Trajanje edukacije je dvije godine kroz 17 vikend modula (petak poslijepodne, subota cijeli dan, nedjelja do poslijepodne) i završni intenziv od 4 dana na kraju edukacije. Intenzivi su rezidencijalnog tipa, traju 4 dana (četvrtak, petak, subota i nedjelja).

Više o edukaciji možete pročitati na stranicama Centra za psihodramu:

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Vedranu Korušiću na 091 515 8540 ili na mail vedran.korusic@gmail.com