Ines Cokarić

prof. psihologije, psihoterapeutkinja

 

Psihoterapeutkinja s europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP). Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon rada u psihološkom savjetovalištu, vođenja grupa za osobni rast i razvoj te treninga i coachinga na području razvoja ljudskih potencijala, od  2010. god. odlučuje se u potpunosti posvetiti psihoterapijskom radu. Stječe status specijalizanta transakcijske analize pri UTA-i nakon završene petogodišnje edukacije iz transakcijske analize u Zagrebu. Nakon toga završava petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Certificirani je procesor i trener PEAT metode Ž.M. Slavinskog. Radi grupnu i individualnu psihoterapiju s odraslima u Zagrebu te vodi psihodramske-psihoterapijske radionice s odraslima. Kontinuirano se usavršava i u drugim psihoterapijskim pravcima i tehnikama.

“Vjerujem da je svaki problem rješiv, ako osoba izabere riješiti ga. Svi ljudi imaju kapacitet da slobodno misle, osjećaju i čine. U vremenima osobnih kriza, može nam se učiniti da nam neki od ovih kapaciteta nedostaju. U svojoj terapijskoj praksi, pomažem klijentima da povećaju razumijevanje svojih problema te postanu svjesniji svojih emocija i potreba, kako bi uspostavili red u kaosu u kojem su se našli. Do sada sam najčešće radila s temama životnih kriza, obiteljskih problema, nezadovoljstva sobom i svojim odnosima s drugim ljudima, poteškoćama u partnerskim odnosima, strahovima i paničnim napadima, poteškoćama u donošenju odluka i dovršavanju započetih poslova. Važno je znati da ne moramo sve sami. Spoznaja da nismo sami u svom jedinstvenom problemu, donosi olakšanje. Uz podršku, strpljenje i predanost, moji klijenti dobijaju mogućnost identificirati i preispitati obrasce razmišljanja, osjećanja i ponašanja koji ih zadržavaju u situaciji kojom nisu zadovoljni te pronaći snagu i samopouzdanje za svoj put do promjene za kojom duboko čeznu.”

Uz psihoterapijski rad, dugo se bavila glumom te je vodila plesni program “Pokretom do sebe”. Danas se u slobodno vrijeme bavi plesom te uživa u istraživanju različitih duhovnih pravaca i tehnika.