Iskustva prijašnjih generacija unutar obitelji, njihove poruke i obrasci ponašanja, skriveni su u nama i često smo nesvjesni njihovog utjecaja na naše odluke i događaje. Određena trauma prethodne generacije, naslijeđeni osjećaji krivnje i srama, iracionalni strahovi i nezavršeni obiteljski poslovi, svađe i nesuglasnosti, zatim “loša sreća” koja prati generacije, krivi izbori i situacije koje se generacijama ponavljaju, nesretne sudbine i obiteljska prokletstva primjeri su transgeneracijskih obrazaca koji utječu na sadašnjost, dajući ton i boju našem iskustvu života.

Iako možda ne živimo u istom vremenu kao glavni protagonisti tih priča, ili možda ne živimo na istom mjestu, unutar iste obitelji, ili možda više nisu prisutni određeni članovi, svatko od nas nosi u sebi unutarnje iskustvo tog primarnog sistema i odnosa s članovima obitelji, i upravo nam ova unutarnja istina pojedinca omogućuje ponovo oživjeti i istražiti obiteljski sistem iz tame sjećanja unutar psihodrame.

Ukoliko obrasce ostavimo u tami, nemamo izbora osim ponavljati ih i ostati zarobljeni unutar njih, često nesvjesni njihovih učinaka. Međutim, ukoliko ih učinimo svjesnim, dobit ćemo mogućnost drugačijeg odgovora na stare situacije. Kroz istraživanje obiteljskih obrazaca imat ćemo priliku učiniti nešto novo, izmjeniti postojeće te završiti nezavršeno.

Namijenjeno svima neovisno o dobi, spolu i profesiji, motiviranih iz osobnih pobuda i one koji su profesijom vezani uz rad s obiteljima, a koji žele produbiti svjesnost o vlastitom unutarnjem svijetu, istraživati transgeneracijski prenesene obrasce i poruke, poboljšati odnos prema sebi i drugima, povecati spontanost i kompetencije na osobnom, obiteljskom i profesionalnom planu.

Isto tako, svi zainteresirani imat će priliku iskusiti psihodramu kao oblik rada na sebi i odmah ostvariti novo emotivno i kognitivno iskustvo, a nakon radionice moguće je i uključivanje u psihodramsku grupu. ***

Psihodramska radionica „Istraživanje obiteljskih obrazaca – transgeneracijska psihodrama“ održat će se u subotu 06.10.2012. od 10:00 do 17:30 u Centru za psihodramu (Kružok), Vrbik XI 9.

Cijena radionice je 200 kn.

Prijave i sve dodatne informacije:

Ines Cokarić – 098 1898 243 ili na mail:  ines.cokaric@gmail.com

Vedran Korušić – 091 515 8540 ili na mail: vedran.korusic@gmail.com

*** Na radionicu “Istraživanje obiteljskih obrazaca” su dobrodošli svi zainteresirani, bez obaveze naknadnog uključivanja u psihodramsku grupu. Za one koji se nakon radionice požele priključiti psihodramskoj grupi, prije uključivanja u grupu, bit će organiziran i dodatni inicijalni (individualni) sastanak gdje ćemo razgovarati o vašim razlozima za uključivanje u grupu, vašim ciljevima, povijesti i vašim pitanjima vezanim za psihodramski rad. Ujedno ćemo i razmotriti i je li ova grupa primjerena za vas i vaše potrebe. Taj sastanak vas ne obvezuje na uključivanje u grupu i ne naplaćuje se. Psihodramska grupa održava se svake srijede 18:00-20:30h u Centru za psihodramu. Redovitost i povjerljivost osnova su kulture grupe. Trenutno je grupa otvorena za nove članove! Više pogledajte ovdje

O voditeljima:

Ines Cokarić – prof. psihologije, diplomirala je na studiju psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2005. godine. Završila je petogodišnju edukaciju psihoterapijske škole transakcijske analize kod mr. Nade Žanko i sudjelovala u radu psihološkog savjetovališta VADANA Nade Žanko. Od 2006. godine radi individualnu psihoterapiju. Njezina iskustva s grupnim radom kreću 2006. godine s vođenjem grupe za osobni rast i razvoj u Studiju Kubus, a od 2007. do 2009. radi i kao trener, edukator i coach agencije za razvoj ljudskih potencijala Horizont Internacional. Paralelno glumi u kazalištu, filmu i tv projektima te vodi program “Pokretom do sebe” u Studiju Kubus. 2011.godine završava petogodišnju edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta.

Vedran Korušić – vodi grupnu i individualnu psihoterapiju. Završio je petogodišnju edukaciju iz psihodramske psihoterapije. Predsjednik i jedan od osnivača Centra za psihodramu, stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj. Educiran je za voditelja dječje psihodrame, te iz tjelesne psihodramske psihoterapije (Psychodramatic bodywork professional training). Vodi psihodramske radionice i play terapiju u Odgojnom zavodu u Turopolju kao vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa. Profesionalno usavršavanje nastzavlja u četverogodišnjoj edukaciji za dječjeg integrativnog psihoterapeuta. Član Udruge za integrativnu dječju psihoterapiju.