Iskustva prijašnjih generacija unutar obitelji, njihove poruke i obrasci ponašanja, skriveni su u nama i često smo nesvjesni njihovog utjecaja na naše odluke i događaje. Određena trauma prethodne generacije, naslijeđeni osjećaji krivnje i srama, iracionalni strahovi i nezavršeni obiteljski poslovi, svađe i nesuglasnosti, zatim “loša sreća” koja prati generacije, krivi izbori i situacije koje se generacijama ponavljaju, nesretne sudbine i obiteljska prokletstva primjeri su transgeneracijskih obrazaca koji utječu na sadašnjost, dajući ton i boju našem iskustvu života.

Iako možda ne živimo u istom vremenu kao glavni protagonisti tih priča ili možda ne živimo na istom mjestu, unutar iste obitelji, ili možda više nisu prisutni određeni članovi, svatko od nas nosi u sebi unutarnje iskustvo tog primarnog sistema i odnosa s članovima obitelji i upravo nam ova unutarnja istina pojedinca omogućuje ponovo oživjeti i istražiti obiteljski sistem iz tame sjećanja unutar psihodrame.

Ukoliko obrasce ostavimo u tami, nemamo izbora osim ponavljati ih i ostati zarobljeni unutar njih, često nesvjesni njihovih učinaka. Međutim, ukoliko ih učinimo svjesnim, dobit ćemo mogućnost drugačijeg odgovora na stare situacije. Kroz istraživanje obiteljskih obrazaca imat ćemo priliku učiniti nešto novo, izmjeniti postojeće te završiti nezavršeno.

Namijenjeno svima neovisno o dobi, spolu i profesiji, motiviranim iz osobnih pobuda i onima koji su profesijom vezani uz rad s obiteljima, a koji žele produbiti svjesnost o vlastitom unutarnjem svijetu, istraživati transgeneracijski prenesene obrasce i poruke, poboljšati odnos prema sebi i drugima, povećati spontanost i kompetencije na osobnom, obiteljskom i profesionalnom planu.

Isto tako, svi zainteresirani imat će priliku iskusiti psihodramu kao oblik rada na sebi i odmah ostvariti novo emotivno i kognitivno iskustvo na siguran i kreativan način, a nakon radionice moguć je i nastavak rada kroz uključivanje u psihodramsku grupu ili individualnu terapiju. ***

Psihodramska radionica “Istraživanje obiteljskih obrazaca – transgeneracijska psihodrama održat će se u nedjelju 06.10.2013. od 10:00 do 18:00 u Centru za psihodramu, XI. Vrbik 9, Zagreb.

Cijena radionice je 350 kn.

Za rane prijave do 22.9.2013. cijena je 300 kuna.

Potrebno se prijaviti putem maila/telefona, te uplatiti kotizaciju za sudjelovanje. Prijave i dodatne informacije oko načina plaćanja na telefone: 

Ines Cokarić – 098 1898 243 ili na mail:  ines.cokaric@gmail.com

Vedran Korušić – 091 515 8540 ili na mail: vedran.korusic@gmail.com

*** Na radionicu “Istraživanje obiteljskih obrazaca” dobrodošli su svi zainteresirani, bez obaveze naknadnog uključivanja u psihodramsku grupu ili individualnu terapiju. Za one koji nakon radionice požele nastaviti svoj osobni rad, bit će organiziran i dodatni inicijalni (individualni) sastanak gdje ćemo razgovarati o vašim razlozima, ciljevima, povijesti i vašim pitanjima vezanim za psihodramski rad. Taj sastanak vas ne obvezuje na uključivanje u grupu i ne naplaćuje se.

O voditeljima:

Ines Cokarić – prof. psihologije, diplomirala je na studiju psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2005. godine. Završila je petogodišnju edukaciju psihoterapijske škole transakcijske analize kod mr. Nade Žanko i sudjelovala u radu psihološkog savjetovališta VADANA Nade Žanko. Od 2006. godine radi individualnu psihoterapiju. Njezina iskustva s grupnim radom kreću 2006. godine s vođenjem grupe za osobni rast i razvoj u Studiju Kubus, a od 2007. do 2009. radi i kao trener, edukator i coach agencije za razvoj ljudskih potencijala Horizont Internacional. Paralelno glumi u kazalištu, filmu i tv projektima te vodi program “Pokretom do sebe” u Studiju Kubus. 2011.godine završava petogodišnju edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta.

Vedran Korušić – Vodi grupnu i individualnu psihodramsku psihoterapiju, certificirani je play terapeut i voditelj dječje psihodrame. Završio je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i  FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Predsjednik i jedan od osnivača Centra za psihodramu, stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj.  Organizirao je nekoliko međunarodnih psihoterapijskih radionica u Hrvatskoj. Vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa na programu psihodramskih radionica u Odgojnom zavodu u Turopolju. Član je predsjedništva Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, te programsko-organizacijskog odbora konferencije Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske. Član je Udruge za integrativnu dječju psihoterapiju – UPSI. Trenutno završava četverogodišnju edukaciju za Integrativnog dječjeg psihoterapeuta pri Udruženju za dečiju integrativnu psihoterapiju, te četverogodišnju edukaciju iz Tjelesne psihodramske psihoterapije – Psychodramatic bodywork. Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije.