[vc_row][vc_column][vc_column_text]

“Osnove psihodrame” osmišljena je kao dvodnevna iskustveno-edukativna radionica u kojoj će sudionici imati priliku istražiti pitanja o odnosima, situacijama i društvu u kojem živimo kroz metode psihodrame, sociodrame i sociometrije, te dobiti odgovor na pitanje da li će učenje psihodrame kroz edukaciju ili kroz uključivanje u psihodramsku grupu doprinijeti vašem profesionalnom ili privatnom životu.

“Osnove psihodrame” namijenjene su terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Novo iskustvo rada na sebi
Psihodrama je iznimna tehnologija osobnog i grupnog razvoja. Spontanost je temeljni kamen psihodramske metode. Uključuje našu sposobnost da odgovorimo na situacije i ljude na neposredan i pažljiv način. Uključuje otpuštanje starih i kretanje novim načinima odnošenja prema drugima i svijetu. Spontanost oplemenjuje odnose i situacije vitalnošću, dopuštajući zaigranost i eksperimentiranje bez straha od kazne, otvarajući u nama kreativne sposobnosti, hrabrost i samopouzdanje. Osobe koje žele novo iskustvo rada na sebi na kreativan i spontan način, osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga, ova radionica će to omogućiti kroz ugodan i zaigran, ali istovremno i sistematičan i siguran način.

Sociodrama je metoda u kojoj grupa pojedinaca odabire i spontano prorađuje specifičnu društvenu situaciju. Pri tome sociodrama može pružiti okvir za djelovanje i za rješavanje sukoba između različitih stavovima, podgrupa, mišljenja, ideologija. Djelotvorna je u razjašnjavanju osobnih i grupnih vrijednosti, razvoju socijalnih vještina, rješavanju problema, dijagnosticiranju organizacije, razvoju i provođenju akcijskih planova ili poboljšanju osobne učinkovitosti i svijesti.

Sociometrija je tehnika mjerenja koja se koristi u socijalnoj psihologiji, sociologiji, a ponekad i u socijalnoj antropologiji i psihijatriji na temelju procjene socijalnih izbora i interpersonalne atraktivnosti. Unutar psihodrame i sociodrame, sociometrija je akcijska tehnika i uključuje direktan rad s grupom i pojedincom. Sociometrijska mjeranja procjenjuju privlačenja (ili odbijanja) unutar određene grupe te sociometrijski status koji uključuje studije lidershipa; socijalne prilagodbe, od socijalne izoliranosti pojedinca ili podgrupe do sociometrijske zvijezde (ili visoko izabrane); odnosa između sociometrijskog statusa i drugih varijabli osobnosti, demografskih varijabli i inteligencije; te predrasuda manjinskih grupa.

Uvod u edukaciju
Budućim psihodramskim edukantima ova radionica je uvjet za uključivanje u edukaciju. Centar za psihodramu provodi intenzivane dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje omogućavaju stjecanje naprednog znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove i napredni rad s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

Ulazak u edukaciju nije uvjet za pristupanje ovoj radionici.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row force_equal_height_columns=”main_row” css=”.vc_custom_1545839963766{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″ css=”.vc_custom_1545840388517{padding-right: 20px !important;}” col_shadow=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)” col_shadow_hover=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)”][vc_column_text css=”.vc_custom_1545840171104{padding-top: 50px !important;padding-right: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;padding-left: 50px !important;background-color: #eaeaea !important;}”]

Datum: 23. i 24.02.2019.

Mjesto: Zagreb

Broj mjesta je ograničen, prijave se primaju do 15.02.2019.

Kako biste potvrdili svoje mjesto na radionici, molimo vas da se prijavite ovdje

Radionica je otvorena za sve bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu

Informacije i upiti na vedran.korusic@gmail.com

Cijena radionice iznosi 800 kn

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1545840344282{padding-right: 20px !important;background-color: #eaeaea !important;border-radius: 1px !important;}” col_shadow=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)” col_shadow_hover=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)”][vc_column_text css=”.vc_custom_1545840325649{padding-top: 50px !important;padding-right: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;padding-left: 50px !important;border-radius: 1px !important;}”]

U slučaju otkazivanja do 01.02.2019. vraćamo 50% uplaćenog iznosa.

Za otkazivanje nakon 01.02.2019. nije moguć povrat uplaćenog iznosa.

Ako organizator otkaže radionicu, provodi se povrat cjelokupnog iznosa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dfd_spacer screen_wide_spacer_size=”30″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″ tutorials=””][vc_column_text]

NAPOMENA:

Edukacija za psihodramskog psihoterapeuta i za psihodramskog praktičara započinje 2019. čim se popuni edukacijska grupa, nakon održane radionice. Više o edukaciji možete pročitati ovdje.

 

Voditelji: Ivana Jurić i Vedran Korušić

Ivana Jurić je dječja i klinička psihologinja, voditeljica i trenerica psihodrame s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP), te završenim edukacijama iz dječje integrativne psihoterapije i transgeneracijske psihoterapije. Ona je iskusna individualna i grupna psihoterapeutkinja, voditeljica edukacijskih radionica za roditelje i odgojitelje (učitelje). Uključena je u rad s odraslim osobama, adolescentima i djecom. Predsjednica je i jedna od osnivača Centra za psihodramu (stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj). U privatnom životu je supruga i majka troje djece, a u slobodno vrijeme se izražava kroz fotografiju, biciklizam i ples.

 

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vedran Korušić je certificirani psihoterapeut s preko deset godina iskustva u radu s pojedincima i grupama. Radi individualnu i grupnu psihoterapiju s odraslima, mladima i djecom, te profesionalnu edukaciju za stručnjake kao edukator i supervizor iz psihodramske psihoterapije i dječje integrativne psihoterapije. Uz psihoterapijsku djelatnost, radi savjetovanja, radionice i treninge osobnog i grupnog razvoja. Nositelj je Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP). Kontinuirano se usavršava i u drugim psihoterapijskim pravcima i tehnikama kao što su Jungian and Post-Jungian Clinical Concepts, Bodywork, Somatic Experience, Motivational Interview, Integral psychotherapy, Internal Family System Therapy, Mindfulness, Polyvagal Theory…Trenutno je u edukacijama iz TSM iskustvene traumaterapije i tjelesne psihoterapije TepSyntesis koja kombinira Radix metodu Charles Kelley-a (direktnog učenika Wilhelma Reicha), psihodinamsku dubinsku psihoterapiju i transpersonalnu psihoterapiju.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]