Obavještavamo vas da Centar za psihodramu priprema početak nove edukacijske grupe iz psihodrame.

Početak nove edukativne grupe predviđen je za 2019. godinu.

O edukaciji

Centar za psihodramu provodi dvogodišnje i četverogodišnje edukacije koje su namijenjene terapeutima, psiholozima, zdravstvenim radnicima, coachevima, edukatorima, menadžerima, rukovoditeljima, HRM stručnjacima, te svima koji žele povećati svoje osobne kompetencije i profesionalnu učinkovitost na područjima koji uključuju neposredan grupni i individualni rad s ljudima.

Program edukacije za pshodramskog praktičara (1. stupanj u edukaciji za psihoterapeuta) omogućava stjecanje znanja o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame, teoriji i analizi uloga, usvajanje i integriranje vještina primjene psihodramskih tehnika u prethodno psihoterapijsko, radno ili edukativno iskustvo, te osnove rada s grupama, grupnu dinamiku, sociometriju i sociodramu.

Više o stupnju praktičara – http://www.centar-psihodrama.hr/edukacija/psihodramski-prakticar

Nakon završenog prvog stupnja, osoba može upisati 2. stupanj edukacije (za psihoterapeuta) koja omogućava stjecanje naprednog znanja iz psihoterapije, posebice o teoriji, filozofiji i metodologiji psihodrame kao psihoterapijske metode, te napredno znanje rada s grupama, grupne dinamike, sociodrame i sociometrije u radu s kliničkim kategorijama.

O stupnju psihoterapeuta –http://www.centar-psihodrama.hr/edukacija/psihodramski-psihoterapeut

Naši praktičari i terapeuti primjenjuju naučeno znanje i tehnike u zdravstvu, obrazovnim i odgojnim institucijama, programima osobnog rasta i razvoja, menadžmentu, kroz različite inovativne društvene programe i projekte, u izvedbenim umjetnostima i kulturi.

Osobni trening dio je programa edukacije i fokusiran je na razvoju vaše spontanosti i kreativnosti, osobne kompetencije i profesionalnih vještina u radu s ljudima. Radi se o intenzivnom osobnom rastu i razvoju koji može dovesti i do važnih životnih odluka i promjena. Naučit ćete puno informacija o sebi i kako funkcionirate u grupama; kao član grupe, ali i kao voditelj. Naučit ćete kako održati spontanost i kreativnost u poznatim, ali i posve novim i nepoznatim situacijama.

Biti psihodramatičar istovremeno znači biti i voditelj grupe. Kroz edukaciju naučit ćete prepoznati individualne i grupne procese te ih usmjeriti ovisno o potrebama i ciljevima. Bit će vam omogućeno iskustvo različitih grupnih situacija, te eksprerimentiranje s različitim odgovorima na grupna pitanja unutar sigurnog okružja. Teorija je određena kurikulumom, ali i procesima koji izviru iz edukativne grupe.

Detaljnije o temama modula – http://www.centar-psihodrama.hr/edukacija/program-edukacije

Završetak kompletnog edukacijskog programa osposobljava osobu za zvanje psihoterapeuta i samostalni rad s kliničkom populacijom. Sadržaj i ukupna satnica u potpunosti zadovoljava uvjete Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP) za dobivanje Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP) i Federacije europskih psihodramskih trening organizacija (FEPTO).

Uvjeti za ulazak u edukaciju:

  • Završeni studij humanističkog ili medicinskog usmjerenja (u pojedinim slučajevima moguće je uključivanje kandidata završenih studija drugih usmjerenja, kao i onih na završnim godinama studija, uz dodatni intervju s kandidatom).
  • Minimalno 25 godina
  • Iskustveno poznavanje psihodrame ( kroz iskustvene radionice Centra za psihodramu)
  • Intervju s voditeljima edukacije
  • Pristupanje Inicijalnoj radionici

Što trebate učiniti ako se želite prijaviti na edukaciju?

Kako bi se prijavili za edukaciju iz psihodrame potrebno je poslati životopis i motivacijsko pismo na vedran.korusic@gmail.com

Budući edukanti obavezni su prisustvovati jednoj iskustvenoj radionici koju vode treneri i asistenti Centra za psihodramu kako bi stekli osnovno iskustvo i kognitivni uvid u psihodramu kao metodu rada. Iskustveni sati s radionice uključeni su u sate edukacije. Nakon učestvovanja na iskustvenoj radionici, budući edukanti pozivaju se na intervju s voditeljima edukacije.

Pristupanje Inicijalnoj radionici na kojoj se formira edukativna grupa i upoznaju se voditelji i članovi međusobno. Potpisuje se ugovor o edukaciji i dobiva se detaljan edukacijski plan i upute.

Više informacija o psihodrami i njenoj primjeni možete naći na stranicama Centra za psihodramu

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Vedranu Korušiću na 091 515 8540 ili na mail vedran.korusic@gmail.com