1. Čovjek je u osnovi slobodno biće s kapacitetom da samostalno razmišlja, osjeća i ponaša se (no, često zbog ograničavajućeg odgoja i zabrana ne koristi te kapacitete).

2. Svaka osoba uvijek ima pravo izbora – odlučivati za sebe na temelju vlastitih razmišljanja i zaključaka.

3. Svaka je osoba odgovorna za sebe, svoje misli, osjećaje i postupke.

4. Vjerujemo u vrijednost iskrene i direktne komunikacije -u psihoterapiji, kao i u životu.

5. Kroz kritiku se ne raste i zato vas nećemo kritizirati, no, u svrhu vašeg rasta, nećemo niti podilaziti vašim slabostima.

6. Svaki čovjek je najveći autoritet i najbolji učitelj samome sebi – mnogi ljudi po dolasku na psihoterapiju nisu svjesni tog vlastitog kreativnog potencijala (jer im možda nitko nije ukazao da postoji, nije ih tome naučio ili im nije dozvolio da ga koriste). Terapeut je tu da vam pomogne razotkriti i ojačati taj dio te vas podržati u tome da spoznate da najbolja rješenja za vlastite probleme imate u sebi.

7. Psihoterapija daje rezultate onima koji su spremni aktivno sudjelovati u svojoj promjeni – da bi psihoterapijski rad ispunio svoj cilj, važno je biti svjestan da ne postoje magična rješenja ni “čarobni štapić”, niti da će terapeut ili bilo tko drugi promjenu napraviti umjesto vas – mi smo tu da vas potaknemo, nježno vodimo i podržimo, osvjetlimo bitne točke vašeg puta prema promjeni, ali odluke i akcije su uvijek na vama!