Vedran Korušić

 

Jedan od osnivača Centra za psihodramu, stručne udruge osnovane s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja psihodrame kao psihoterapijske i edukativne metode u Republici Hrvatskoj.

Završio je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations).

Završio je četverogodišnju edukaciju za integrativnog dječjeg psihoterapeuta pri Udruženju za dečiju integrativnu psihoterapiju.

Certificirani je play terapeut.

Član predsjedništva Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, te programsko-organizacijskog odbora konferencija Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske.

Član Udruge za integrativnu dječju psihoterapiju – UPSI.

Član organizacijskog odbora kongresa Europske asocijacije za psihoterapiju “Autonomija i osjećaj pripadnosti” u Zagrebu 2016.

Vanjski suradnik Ministarstva pravosuđa na programu psihodramskih radionica u Odgojnom zavodu u Turopolju.

Osnivač i jedan od urednika “Double” – časopisa za psihodramu, sociodramu i sociometriju.

Trenutno završava četverogodišnju edukaciju iz Tjelesne psihodramske psihoterapije – Psychodramatic bodywork.

Kontinuirano je u procesu psihoterapijske supervizije.

Organizirao je nekoliko međunarodnih psihoterapijskih radionica u Hrvatskoj:

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, pisanjem i web dizajnom. Urednik i administrator nekoliko web stranica, među kojima su www.savez-spuh.hr i www.centar-psihodrama.hr. Tajnik je Fotografske udruge Creatus, izdavača internacionalnog fotografskog časopisa BLUR magazine.